dimarts, 6 d’abril del 2021

LLIBRE: Abandonar-se a la passió - Hiromi Kawakami

Títol: Abandonar-se a la passió
Autora: Hiromi Kawakami
Any: 1999
Edició: Quaderns crema
Pàg.: 123

"Quan es comença a fer de dia, m'entristeixo - va dir en Mezaki" 
(pàg.19) 

Autora: Hiromi Kawakami (Tòquio, 1958) va estu­diar Ciències naturals i va ser professora de Bio­logia fins que el 1994 aparegué la seva primera novel·la. Els seus llibres han estat guardonats amb els premis literaris més presti­giosos, que l’han convertida en una de les escriptores japoneses més llegides. Quaderns Crema ha publicat les seves novel·les El cel és blau, la terra blanca (2001), que va rebre el Premi Tanizaki, i Allò que brilla com el mar (2003). (Font: Ed Quaderns crema)

Sinòpsi: Totes les protagonistes d’aquest singular llibre de relats viuen històries d’amor. Tot i que del tot diferents, es diria que estan enllaçades, com si formessin part d’un conjunt, de vegades harmònic, de vegades no tan amable. Subtil, de finíssima i delicada factura, per moments amb mans de fada o amb un to que no esquiva quan cal l’obscuritat i l’esquinçament que tan sovint envolten els sentiments, Kawakami torna a indagar, amb veu singular, en l’amor i la passió.. (Font: Ed Quaderns crema)

Comentari personal:  Jo he trobat més dolor i patiment que no pas amor. Potser ja es això. Escrit amb delicadesa i podríem dir, molt a la japonesa, com en la majoria de llibres de relats, uns agraden més que d’altres. Jo em quedaria potser amb el que dona títol al llibre i dos més, “el cant de la tortuga” i “avidya”. Li hauré de donar una altra oportunitat a Kawakami. (* * *)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada